Aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual ANAF se poate realiza si in baza somatiilor primite

Potrivit unui comunicat de presa al ANAF „aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice, care se înregistrează cu nume utilizator și parolă, se realizează prin identificarea cu numerele atribuite următoarelor documente:

a) decizie de impunere – emisă începând cu anul 2013 sau
b) decizie referitoare la obligaţii de plată accesorii – emisă începând cu anul 2013 sau
c) somație – emisă începând cu data de 01.01.2015.
d) numărul scrisorii primită în anul 2018 de la Ministerul Finanțelor Publice, referitoare la înrolarea în acest serviciu.

Astfel, începând cu data de 1 aprilie 2020, pentru persoanele fizice care au primit de la ANAF o
Somație emisă începând cu data de 01.01.2015, aprobarea înregistrării în SPV se realizează cu
ușurință în mediul electronic. În acest sens, este necesar ca la momentul completării formularului web de înregistrare, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, în câmpul „Tipul de aprobare”, persoanele fizice, care dețin o somație/o decizie de impunere/o decizie referitoare la obligatii de plată accesorii, selectează opțiunea „Verificare număr document”, iar câmpul „Număr document” să fie completat cu numărul documentului.”

On acest fel „persoanele fizice, care nu dețin un certificat digital calificat, pot solicita înregistrarea și pe bază de nume de utilizator și parolă. Acestea, pentru a se înregistra în Spațiul Privat Virtual, fără a mai fi necesară deplasarea pentru autentificare la sediile ANAF, au posibilitatea de a opta ca autentificarea să se realizeze în mediul electronic, în baza unor documente emise de Ministerul Finanțelor Publice și/sau ANAF.”

„SPV permite obţinerea informaţiilor privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declaraţiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu.”

Aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual ANAF se poate realiza si in baza somatiilor primite

Lasă un răspuns

Derulează în sus